170 000 души в България са изгубили работните си места заради

...
170 000 души в България са изгубили работните си места заради
Коментари Харесай

Нямате работа заради вируса? Станете строител!

 170 000 души в България са изгубили работните си места поради пандемията от ковид. 70 000 от тях са съумели да си намерят нова работа, което остава към 100 000 души на борсата на труда. Това стана ясно на брифинг през днешния ден, в който участваха вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов и националният представител Валери Симеонов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Трябва хората да си намерят работа и да останат в България. Който не може да си откри работа, ще се качи на първия аероплан за някъде. Така след 1-2 години, когато всичко е обикновено, ще имаме проблем с работната ръка и демографията. Затова предлагаме ограничения за подпомагането на браншове като туризъм, земеделие и строителство – те не са свързани с външни фактори и в тях е заета огромна част от трудоспособното население “, разяснява Каракачанов.  

Затова обединените патриоти оферират увеличението на строителните обекти - автомагистрала " Хемус “, пътя " Ботевград – Монтана – Видин “, тунела " Шипка “ и северното околовръстно на Бургас.

Те упорстват за започване на поправки на нуждаещите се мостове и виадукти. Има и поръчки за ремонт на над 200 язовира в страната, за които са планувани към 500 милиона лв.. Нужни са и ВиК обекти за 1 милиард и 300 милиона лв.. Обсъжда се и евентуално подновяване на дейностите по санирането.

Мерките включват и удължение на правото на строителство в националните курорти от 15 май на 15 юни, като общинските препоръки ще имат право да удължат тези дати.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР